Història

Vam iniciar el projecte el 2006 amb la il·lusió de construir un nou model d’empresa en el qual la persona fos el centre i el motor del seu desenvolupament. Vam centrar la nostra actuació a afavorir la salut mental de les persones i, de manera prioritària, la d’un col·lectiu de la nostra societat totalment invisibilitzat: les persones diagnosticades de trastorn mental. La idea era generar un lloc de treball saludable on un pogués sentir-se part d’un equip i desplegar tot el seu potencial.

Vam decidir crear una cadena de botigues outlet a través de les quals les marques de moda poguessin donar sortida als seus estocs i on la relació dels treballadors amb les clientes fos un element clau per reduir l’estigma amb què sovint viuen i augmentar alhora la seva autoestima. El model empresarial hauria de poder assegurar la sostenibilitat sense necessitat de comptar amb subvencions per a sobreviure. Volíem demostrar-nos que l’empresa pot ser social i alhora viable econòmicament.

A mesura que passaven els anys anàvem apostant per un nou model de gestió, reinventant molts dels processos organitzatius fonamentals: des de la presa de decisions fins al flux de la informació, des de les planificacions líquides fins al model de comunicació. Intentàvem, davant de cada situació, seguir construint una empresa saludable, un nou model que es fonamenta en la confiança plena en les persones. Confiança en que els treballadors prendran bones decisions sempre guiats pels valors compartits. Ens esforcem per tal que cada persona se senti apreciada i apoderada per a contribuir. A més a més, l’absència de regles i procediments imposats crea una enorme sensació de llibertat i autoresponsabilitat al llarg de tota l’organització.

Mica en mica el projecte va agafant forma. Cada nova botiga que s’obre amplia la consciencia d’unitat en tots nosaltres. Estem units amb tot allò que existeix. L’equip sent que no forma part d’una botiga sinó d’una cosa molt més gran. Entendre aquest nou model d’empresa requereix capacitat d’adaptació, d’obrir-se a allò que és nou, de deixar enrere el nostre ego per poder captar la realitat amb major amplitud.

Era evident que no seria fàcil començar de zero just quan començava una profunda crisi econòmica, però la il·lusió i la perseverança han mantingut intactes les ganes de continuar, fins i tot en els moments més difícils.

No sabem cap a on anem, triem sempre el camí que honora el nostre propòsit evolutiu. L’essència, l’ànima del projecte, és la nostra passió per les persones.

Moltacte col·labora amb el programa for&from d’Inditex, que s’esforça per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat a través de la seva integració sociolaboral. Així mateix Moltacte treballa amb un gran nombre de marques de moda de reconegut prestigi que des de fa 10 anys col·laboren amb el projecte.

Sense tots aquests proveïdors aquest projecte no seria possible. Sense tots i cadascun dels clients de les botigues no hagués estat factible arribar fins a aquí.

 

Premsa

“Ocupación amb impacte social”

Els últims anys, des del programa Momentum Project, hem donat suport amoltes empreses que creen “ocupació amb impacte social” oferint llocs de treballapersones de col·lectius vulnerables.

"Moda per a la integració laboral"

Era l’any 2008 quan naixia a Manresa la firma Moltacte amb la voluntat de convertirse en una cadena d’outlets de moda per integrar en el món laboral persones amb trastorn mental.

“Inditex posa els plus a Igualada...”

Inditex ja ha obert la primera botiga a Igualada. La capital de l’Anoia ja té al centre de la ciutat una de les marques del primer grup tèxtil de l’estat espanyol.

"Més que una botiga"

"Onteniu l’outlet?” És una de les preguntes habituals que fan els clients quan entren per primera vegada en aquesta botiga de Llagostera.

"Roba amb il·lusió"

En Jordi plega la roba, ordena el magatzem, torna acol·lo-car les peces, atén els clients…Fa de tot com un empleat més.

“Un dels nostres valors és passar...”

Crear una nova empresa coincidint amb l’esclat de la crisi econòmica i aconseguir que fos sostenible econòmicament però també que generés un canvi positiu per a la societat.

“Los emprendedores sociales debutan...”

Una compañía con objectivo social puede ser un negocio. Pero también al revés.

"Moltacte: una empresa con alma"

Miquel Isanta, Ana Artazcoz y Jaume Plana compartían las ganas de hacer crecer un
modelo de negocio que extendiera la fuerza transformadora del trabajo.

Memòria

"Per progressar al segle XXI, les organitzacions no només necessitaran transformar les dades en informació, sinó que també els caldrà afegir valors humans, la ètica i saber transformar aquesta informació en saviesa".

Tu

Si ens vols indicar les teves preferencies, et mantindrém informat/a de les promocions i rebaixes a les nostres botigues!

Moltacte OutletsStradivariusMassimo Dutti IgualadaMassimo Dutti LlagosteraOysho